maanantai 17. maaliskuuta 2008

Joulukoristevaihto

Alla kerrotaan lisää joulukoristevaihdosta, kirjoitus on julkaistu tammikuussa 2008 Lennun tekeleet -blogissa, muistutukseksi tähän vielä vaan laitan :)

Joulukoristevaihto


Monet suomalaiset ristipistelijät ovat kyselleet minulta kuinka voi osallistua erilaisiin ristipistovaihtoihin ja missä niitä järjestetään. Niinpä päätin järjestää vaihdon suomalaisille ristipistelijöille :) Ja kuinka ollakaan kun vielä ollaan kaikki joulutuulella, niin järjestän joulukoristevaihdon. Nythän on paras aika pistellä joulukoristeita, ehtii ainakin valmiiksi ennen ensi Joulua! Eli kaikki ovat tervetulleita osallistumaan, ensikertalaiset ja vaihtokonkarit, yritin tehdä oikein selkeät säännöt! Alapuolelta löytyy siis lisäinfoa ja kysykää lisää jos on epäselvää. Hephep, minä ainakin osallistun :)

Mikä joulukoristevaihto?

Joulukoristevaihdossa jokainen osallistuja tekee RISTIPISTOILLA yhden joulukoristeen, eli jonkinlaisen jouluisen koristeen, jonka voi ripustaa kuuseen tai muualle :) Jokaiselle osallistujalle arvotaan henkilön nimi, jolle hän tekee koristeen. Nimet arvotaan siten, että jokainen saa koristeen eri henkilöltä kuin kenelle lähettää. Nimet pidetään salassa, vasta paketin mukana paljastetaan oma nimi.

Minkälainen joulukoriste?

Joulukoristeen voi pistellä mille tahansa ristipistokankaalle - pellavalle, aidalle, evenweavelle tms. Sen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa ristipistolankaa ja koriste voi olla minkämuotoinen ja -kokoinen tahansa. Jos vastaanottaja on kertonut toiveitaan (esimerkiksi lempivärejään tai aiheita), niin niitä kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan :) Tarkoitushan on ilahduttaa saajaa ja lähettää kivaa postia :)

Ideoita voi katsoa esimerkiksi näistä blogeista, joissa on eri ihmisten pistelemiä joulukoristeita:
* Joulukoristevaihto 2007
* Joulukoriste SAL

Vaihtojen mukana on tapana lähettää joskus myös lisäksi muuta, esimerkiksi ristipistotavaraa. Tämän vaihdon päätarkoitus on kuitenkin lähettää pistelty joulukoriste, eikä suurta tavaramäärää :) Vaihdon mukana saajalle saa kuitenkin halutessaan lähettää vaikka lankatokan tai kankaanpalan tms. pientä, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista. Postikortti tai lyhyt kirje riittää vallan mainiosti!

Kuka voi osallistua?

Tähän vaihtoon saa osallistua kuka tahansa ristipistelijä - aloittelija tai jo kauan pistellyt. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia, riittää että sinulla on sähköpostiosoite ilmoittautumista varten. Joulumieltä täytyy vähän olla ja myöskin rehellisyyttä ja hyvää tahtoa, jotta vaihto onnistuu :) Osallistuessasi sitoudut tekemään koristeen ja lähettämään sen saajalle aikataulun mukaan!

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Vaihtoon ilmoittaudutaan minulle, Lennulle, sähköpostilla osoitteeseen lennustitching@gmail.com, viimeistään sunnuntaina 20. tammikuuta 2008. Nimet arvotaan maanantaina 21. tammikuuta. Joulukoristeet voi postittaa maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana, kuitenkin viimeistään 15. maaliskuuta 2008.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

* Nimesi
* Postiosoitteesi
* Blogisi osoite (jos on)
* Halutessasi toiveita, eli vaikkapa lempijouluvärisi tai jouluaiheet joista pidät/et pidä, esimerkiksi lumiukot, tontut, enkelit, seimiaiheet jne...

Jos vaihdon aikana tai sitä ennen tulee kysyttävää, niin lähettäkää sähköpostia, autan mielelläni! Joulumieltä ja pistelyniloa jokaiselle :)

Ei kommentteja: