keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Saksikoristevaihto

Saksikoristevaihto

Kiitos kaikille mielipiteistä seuraavan vaihdon suhteen, sain niitä pari myös sähköpostitse. Näyttää siltä, että saksikoriste on ainakin saanut runsaasti kannatusta, niinpä se on seuraavan vaihdon aihe, kivakiva :) Tässäpä lisätietoa, vaihto toimii pääpiirteissään samalla systeemillä kuin joulukoristevaihtokin. Yritin tehdä edelleen oikein selkeät säännöt. Kysykää lisää jos on epäselvää.

Mikä saksikoristevaihto?

Saksikoristevaihdossa jokainen osallistuja tekee RISTIPISTOILLA yhden saksikoristeen, eli jonkinlaisen koristeen, jonka voi kiinnittää kirjontasaksien perään :) Jokaiselle osallistujalle arvotaan henkilön nimi, jolle hän tekee koristeen. Nimet arvotaan siten, että jokainen saa koristeen eri henkilöltä kuin kenelle lähettää. Nimet pidetään salassa, vasta paketin mukana paljastetaan oma nimi.

Minkälainen saksikoriste?

Saksikoristeen voi pistellä mille tahansa ristipistokankaalle - pellavalle, aidalle, evenweavelle tms. Sen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa ristipistolankaa ja koriste voi olla minkä tahansa muotoinen ja kokoinen - neliö, biscornu, ihan mikä vaan. Liian iso saksikoristeen ei kuitenkaan kannata olla, se voi hankaloittaa saksien käyttöä. 10 x 10 cm on minusta jo liian suuri, mutta se on makuasia :) Saksikoriste täytetään yleensä esimerkiksi vanulla. Jotkut lisäävät sisälle painoksi vaikka kolikon, että saksikoriste pudotessaan osuu lattiaan ennen saksia ja säästää mahdollisesti sakset isommalta kolhulta :) Saksikoristeeseen kiinnitetään joku nauha tai nyöri, jonka avulla koristeen saa kiinni saksiin.

Jos vastaanottaja on kertonut toiveitaan (esimerkiksi lempivärejään tai -aiheita), niin niitä kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan :) Tarkoitushan on ilahduttaa saajaa ja lähettää kivaa postia :)


Ideoita voi katsoa esimerkiksi blogeista, vaikkapa täältä blogista, josta löytyy eri ihmisten pistelemiä pistelijän tarvikkeita ja muita pieniä töitä:
* The worlds largest collection of smalls
Saksikoristeet (toistasataa kappaletta...) löytyvät tuolta kun vasemmasta reunasta "LABELS" -otsikon alta klikkaa "scissor fob".

Vaihtojen mukana on tapana lähettää joskus myös lisäksi muuta, esimerkiksi ristipistotavaraa. Tämän vaihdon päätarkoitus on kuitenkin lähettää pistelty saksikoriste, eikä suurta tavaramäärää :) Vaihdon mukana saajalle saa kuitenkin halutessaan lähettää vaikka lankatokan tai kankaanpalan tms. pientä, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista. Postikortti tai lyhyt kirje riittää vallan mainiosti!

Kuka voi osallistua?

Tähän vaihtoon saa osallistua kuka tahansa ristipistelijä - aloittelija tai jo kauan pistellyt. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia, riittää että sinulla on sähköpostiosoite ilmoittautumista varten. Reipasta vaihtomieltä täytyy vähän olla ja myöskin rehellisyyttä ja hyvää tahtoa, jotta vaihto onnistuu :) Osallistuessasi sitoudut tekemään koristeen ja lähettämään sen saajalle aikataulun mukaan!

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Vaihtoon ilmoittaudutaan minulle, Lennulle, sähköpostilla osoitteeseen lennustitching@gmail.com, viimeistään sunnuntaina 13. huhtikuuta 2008. Nimet arvotaan maanantaina 14. huhtikuuta. Saksikoristeet voi postittaa toukokuun kahden viimeisen viikon aikana, maanantaista 19. päivä alkaen, mutta kuitenkin viimeistään perjantaina 30. toukokuuta 2008.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

* Nimesi
* Postiosoitteesi
* Blogisi osoite (jos on)
* Halutessasi toiveita tai muuta lisätietoa, eli vaikkapa lempivärisi, lempiaiheesi tai lempisuunnittelijasi. Voit myös kertoa mitä et missään nimessä halua :)

Jos vaihdon aikana tai sitä ennen tulee kysyttävää, niin lähettäkää sähköpostia, autan mielelläni! Reipasta vaihtomieltä ja pistelyniloa jokaiselle :)

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

kivaa. Pakko osallistua.

Mari kirjoitti...

Ihanaa, näin nopeasti uusi vaihto :)