lauantai 16. elokuuta 2008

Jouluvaihto

Syksyvaihdon ensimmäinen postituspäivä on maanantaina, eli on aika miettiä seuraavaa vaihtoa :) Joulu lähestyy ja niinpä seuraava vaihto on...

Jouluvaihto


Jouluvaihto postitetaan hyvissä ajoin ennen Joulua, joulukuun alussa, aikaiseksi joululahjaksi :) Pistelyaikaa on reilusti, kolme kuukautta. Tämä jouluvaihto tehdään hieman eri systeemillä kuin edelliset vaihdot tässä blogissa, tarkemmat tiedot löytyvät alempaa.

Mikä jouluvaihto?

Jouluvaihdossa jokainen osallistuja tekee RISTIPISTOILLA yhden joulukoristeen, eli jonkinlaisen jouluisen koristeen, jonka voi joko ripustaa kuuseen tai laittaa muuten esille esim. pöydälle tai seinälle :) Vaihdossa lähetetään myös muita yllätyksiä vastaanottajalle. Jokaiselle osallistujalle arvotaan henkilön nimi, jolle hän lähettää paketin. Nimet arvotaan siten, että jokainen saa koristeen eri henkilöltä kuin kenelle lähettää. Nimet pidetään salassa, vasta paketin mukana paljastetaan oma nimi.

Minkälainen joulukoriste?

Joulukoristeen voi pistellä mille tahansa ristipistokankaalle - pellavalle, aidalle, evenweavelle tms. Sen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa ristipistolankaa ja koriste voi olla minkämuotoinen ja -kokoinen tahansa. Jos vastaanottaja on kertonut toiveitaan (esimerkiksi lempivärejään tai aiheita), niin niitä kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan :) Tarkoitushan on ilahduttaa saajaa ja lähettää kivaa postia :)

Ideoita löytyy paljon netistä, niitä voi kurkkia vaikkapa tästä blogista, jossa on eri ihmisten pistelemiä joulukoristeita:
* Joulukoriste SAL

Mitä muuta lähetetään?

Tässä vaihdossa lähetetään pieni joulupaketti, jonka pitää sisältää seuraavat kuusi tavaraa:

* Yksi pistelty joulukoriste
* Kaksi ristipistotarviketta, tälläisia voivat olla esim. lankatokka, pala ristipistokangasta tai puuvillakangasta viimeistelyyn, neulapakkaus, ristipistomalli tai mitä vaan mieleen juolahtaa.
* Yksi saajan lempivärin värinen juttu
* Yksi syötävä juttu (karkkia, teetä, kahvia, tms. hyvää)
* Yksi yllätys

Vaihdossa lähetettävän yllätyksen tai esimerkiksi lempivärin värisen jutun ei tarvitse olla iso ja kallis, pienet jutut riittävät! Ne voivat olla joko jouluisia tai muita, kunhan tavarat valitsee listan mukaan. Lähettäjä voi itse päättää esimerkiksi minkä saajan lempivärisen jutun haluaa laittaa vaihtoon mukaan. Vaihdossa siis täytyy lähettää nämä kaikki, yhteensä kuusi asiaa. Vaihdossa ei saa lähettää mitään muuta, ainoastaan nämä kuusi asiaa. Kortti tai kirje vastaanottajalle täytyy toki lisäksi laittaa mukaan :)

Kuka voi osallistua?

Tähän vaihtoon saa osallistua kuka tahansa ristipistelijä - aloittelija tai jo kauan pistellyt. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia, riittää että sinulla on sähköpostiosoite ilmoittautumista varten. Joulumieltä täytyy vähän olla ja myöskin rehellisyyttä ja hyvää tahtoa, jotta vaihto onnistuu :) Osallistuessasi sitoudut tekemään koristeen ja lähettämään koristeen ja yllämainitut viisi muuta juttua aikataulun mukaan!

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Vaihtoon ilmoittaudutaan minulle, Lennulle, sähköpostilla osoitteeseen lennustitching@gmail.com, viimeistään sunnuntaina 7. syyskuuta 2008. Nimet arvotaan maanantaina 8. syyskuuta. Joulukoristeet postitetaan hyvissä ajoin ennen Joulua, joulukuun ensimmäisen viikon aikana, aikaisintaan 1. päivä joulukuuta ja viimeistään perjantaina 5. joulukuuta 2008.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

* Nimesi
* Postiosoitteesi
* Blogisi osoite (jos on)
* Lempi(joulu)värisi
* Halutessasi muita toiveita tai tietoa, eli vaikkapa jouluaiheet joista pidät/et pidä, esimerkiksi lumiukot, tontut, enkelit, seimiaiheet jne. Lisäksi kannattaa kertoa vaihtoa varten, jos olet allerginen jollekin syötävälle, esim. suklaalle.

Jos vaihdon aikana tai sitä ennen tulee kysyttävää, niin lähettäkää sähköpostia, autan mielelläni! Joulumieltä ja pistelyniloa jokaiselle :)

2 kommenttia:

sari.i. kirjoitti...

Pistetään harkintaan. :) Vieläkin harmittaa, että tuo syksyvaihto meni ihan ohi...

Mari kirjoitti...

Heips! Tosi kiva idea tuo, että tulee pieni joulupaketti mukana. :) Melkein jo sen vuoksi tekisi mieli osallistua, vaikken olekaan kovin jouluinen ihminen... ;) Pistän taas harkintaan. :)