maanantai 1. joulukuuta 2008

Aakkosvaihto

Tämä viikko on jouluvaihdon postitusviikko, niinpä on aika miettiä seuraavaa vaihtoa, joka on...

Aakkosvaihto


Aakkosvaihdossa lähetetään RISTIPISTOILLA tehty lahja, joka voi olla viimeistelty miten vaan. Mallissa pitää olla aakkoset! Vaihdossa lähetetään myös yksi yllätys vastaanottajalle. Jokaiselle osallistujalle arvotaan henkilön nimi, jolle hän lähettää paketin. Nimet arvotaan siten, että jokainen saa vaihdon eri henkilöltä kuin kenelle lähettää. Nimet pidetään salassa, vasta paketin mukana paljastetaan oma nimi.

Mitkä aakkoset?

Pisteltävässä mallissa pitää olla aakkoset, vähintään A-Z :) Tämä sen vuoksi, että ulkomaisissa malleissa ei ole kirjaimia Å, Ä ja Ö. Mallina voi käyttää mitä tahansa mallia, jossa saa olla aakkosten lisäksi myös muuta pisteltävää. Monella suunnittelijalla on tällaisia pieniä, kivoja malleja.

Mallin voi pistellä mille tahansa ristipistokankaalle - pellavalle, aidalle, evenweavelle tms. Sen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa ristipistolankaa ja sen saa viimeistellä miten haluaa.
Vaihdossa voi tehdä siis esimerkiksi biscornun, pienen taulun, saksikoristeen, neularullan (needleroll), neulavahdin (pinkeep), ihan mitä vaan keksii! Vaihto voi olla pieni tai iso, kokoa ei ole määrätty mitenkään.

Ainoa rajoitus on se, että lahjan pitää olla valmis käytettäväksi tai esille laitettavaksi. Pelkkää pisteltyä kangaspalasta siis ei saa lähettää. Jos vastaanottaja on kertonut toiveitaan (esimerkiksi lempivärejään tai -aiheita), niin niitä kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan :) Tarkoitushan on ilahduttaa saajaa ja lähettää kivaa postia :)

Ideoita löytyy paljon netistä, erilaisia viimeistelyideoita voi kurkkia vaikkapa tästä blogista:
* The World's Largest Collection of Smalls
Blogista löytyy myös kuvia aakkosmalleista.

Mitä muuta lähetetään?

Koska jouluvaihdossa lähetetään isompi paketti, niin aakkosvaihdossa vuorostaan ei lähetetä kuin yksi tavara pistellyn jutun lisäksi. Tässä vaihdossa lähetetään:

* Yksi pistelty lahja, mallissa on oltava aakkoset
* Yksi yllätys, joka alkaa vastaanottajan etunimen alkukirjaimella :) Esimerkiksi minulle (Lennulle) voisi lähettää lankatokan, lumiukon tai vaikkapa lentokoneen :D Tätä sääntöä saa soveltaa ja mielikuvituksen käyttö on suotavaa, kunhan vastaanottajalle kertoo mikä yllätys on nimeltään :) Yllätyksen ei tarvitse olla iso ja se voi myös olla itse tehty.

Vaihdossa siis täytyy lähettää nämä kaksi asiaa. Vaihdossa ei saa lähettää mitään muuta, ainoastaan pistellyn lahjan ja yllätyksen. Kortti tai kirje vastaanottajalle täytyy toki lisäksi laittaa mukaan :)

Kuka voi osallistua?

Tähän vaihtoon saa osallistua kuka tahansa ristipistelijä - aloittelija tai jo kauan pistellyt. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia, riittää että sinulla on sähköpostiosoite ilmoittautumista varten. Rehellisyyttä ja hyvää tahtoa täytyy olla myös, jotta vaihto onnistuu :) Osallistuessasi sitoudut pistelemään vaihdon ja lähettämään sen ja toisen yllätyksen aikataulun mukaan!

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Vaihtoon ilmoittaudutaan minulle, Lennulle, sähköpostilla osoitteeseen lennustitching@gmail.com, viimeistään vuoden loppuun mennessä, eli keskiviikkona 31. joulukuuta 2008. Nimet arvotaan vuoden vaihduttua, viimeistään sunnuntaina. Aakkosvaihdot postitetaan aikaisintaan maanantaina 16. maaliskuuta 2009 ja viimeistään keskiviikkona 18. maaliskuuta 2009.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

* Nimesi
* Postiosoitteesi
* Blogisi osoite (jos on)
* Halutessasi lempivärisi
* Halutessasi muuta tietoa, eli vaikkapa lempisuunnittelija/-tyyli, mistä asioista yleensä pidät ja niin pois päin

Jos vaihdon aikana tai sitä ennen tulee kysyttävää, niin lähettäkää sähköpostia, autan mielelläni! Pistelyniloa jokaiselle :)

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Taitaa olla ettei opiskelu anna aikaa osallistua tähän. Täytyy hieman miettiä.

Kirsi L. kirjoitti...

Hyvää tämän vuoden viimeistä päivää :)
Kurkistelin uutta kalenteriani äsken, ja ihmettelin itsekseni...
Onkohan nuo aakkosvaihdon postituspäivämäärät oikein? Kun mun kalenteri sanoisi, että maaliskuun 17. pv olisi tiistai ja 19.pv torstai? Vai onko mulle sattunut kalenteriin jonkun vanhan vuoden sivut? :)