perjantai 13. kesäkuuta 2008

Syksyvaihto

(MUOKATTU 13.6.2008 ainoastaan tämän kirjoituksen päivämäärää että teksti pysyy blogin ekalla sivulla ja siis seuraavan vaihdon säännöt löytyvät helposti :) )

Syksyvaihto


Seuraava vaihto on syksyvaihto, syksyihmisen täytyy syksyvaihto järjestää :) Alapuolella lisätietoa, vaihto toimii samalla systeemillä kuin aiemmatkin vaihdot. Kysykää lisää jos on epäselvää!

Mikä syksyvaihto?

Syksyvaihdossa jokainen osallistuja tekee RISTIPISTOILLA toiselle osallistujalle syksyisen lahjan, joka voi olla viimeistelty miten vaan. Jokaiselle osallistujalle arvotaan yhden henkilön nimi, jolle hän lähettää vaihdon. Nimet arvotaan siten, että jokainen saa vaihdon eri henkilöltä kuin kenelle lähettää. Nimet pidetään salassa, vasta paketin mukana paljastetaan oma nimi.

Minkälainen syksyinen lahja?

Syksyvaihdon voi pistellä mille tahansa ristipistokankaalle - pellavalle, aidalle, evenweavelle tms. Sen tekemiseen voi käyttää mitä tahansa ristipistolankaa. Lahja voi olla mikä tahansa, kunhan vaihto on jotenkin syksyinen, aiheeltaan tai väreiltään. Vaihdossa voi tehdä siis esimerkiksi biscornun, pienen taulun, saksikoristeen, neularullan (needleroll), neulavahdin (pinkeep), ihan mitä vaan keksii! Vaihto voi olla pieni tai iso, kokoa ei ole määrätty mitenkään. Ainoa rajoitus on se, että lahjan pitää olla valmis käytettäväksi tai esille laitettavaksi. Pelkkää pisteltyä kangaspalasta siis ei saa lähettää.

Jos vastaanottaja on kertonut toiveitaan (esimerkiksi lempivärejään tai -aiheita), niin niitä kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan :) Tarkoitushan on ilahduttaa saajaa ja lähettää kivaa postia :)

Ideoita viimeistelyyn voi katsoa esimerkiksi blogeista, vaikkapa täältä blogista, josta löytyy eri ihmisten pistelemiä pistelijän tarvikkeita ja muita pieniä töitä:
* The worlds largest collection of smalls

Vaihtojen mukana on tapana lähettää joskus myös lisäksi muuta, esimerkiksi ristipistotavaraa. Tämän vaihdon päätarkoitus on kuitenkin lähettää pistelty lahja, eikä suurta tavaramäärää :) Vaihdon mukana saajalle saa kuitenkin halutessaan lähettää jotain pientä, vaikkapa lankaa tai kankaanpalan, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista. Postikortti tai lyhyt kirje riittää vallan mainiosti!

Kuka voi osallistua?

Tähän vaihtoon saa osallistua kuka tahansa ristipistelijä - aloittelija tai jo kauan pistellyt. Sinulla ei tarvitse olla omaa blogia, riittää että sinulla on sähköpostiosoite ilmoittautumista varten. Reipasta vaihtomieltä täytyy vähän olla ja myöskin rehellisyyttä ja hyvää tahtoa, jotta vaihto onnistuu :) Osallistuessasi sitoudut tekemään lahjan ja lähettämään sen saajalle aikataulun mukaan!

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Vaihtoon ilmoittaudutaan minulle, Lennulle, sähköpostilla osoitteeseen lennustitching@gmail.com, viimeistään torstaina 26. kesäkuuta 2008. Nimet arvotaan seuraavana päivänä. Syksyvaihdot voi postittaa elokuun kahden viimeisen viikon aikana, maanantaista 18. päivä alkaen, mutta kuitenkin viimeistään maanantaina 1. syyskuuta 2008.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat:

* Nimesi
* Postiosoitteesi
* Blogisi osoite (jos on)
* Halutessasi toiveita tai muuta lisätietoa, eli vaikkapa lempivärisi tai lempisuunnittelijasi tai lempiaiheesi (esimerkiksi kurpitsat, syksyn lehdet, tammenterhot, Halloween, sienet, oravat, muut eläimet...). Voit myös kertoa mitä et halua missään nimessä :)

Jos vaihdon aikana tai sitä ennen tulee kysyttävää, niin lähettäkää sähköpostia, autan mielelläni! Reipasta vaihtomieltä ja pistelyniloa jokaiselle :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hassu kysymys, mutta mikä on neulavahti? Onko se synonyymi neulatyynylle?

Pike kirjoitti...

Juuri mietin samaa kun surffailin Casa ceninan sivuilla ja "pinkeep" tuli vastaan taas kerran...