torstai 26. kesäkuuta 2008

Syksyvaihdon ilmoittautuminen päättyy tänään!

Tänään on viimeinen ilmoittautumispäivä syksyvaihtoon! Olen lisännyt kaikkien tähän mennessä ilmoittautuneiden nimet tuohon sivuun. Tarkistakaa lista, jos nimi puuttuu, niin en ole saanut ilmoittautumisviestiä!

Arvon nimet johonkin aikaan huomenna ja lähetän tiedot sitten sähköpostilla. Vielä päivä ja sitten päästään suunnittelemaan ihania pistelyitä :)

PS. Kommenteissa kysyttiin neulavahdista. Pinkeep eli vapaasti suomennettuna neulavahti on sellainen litteä koriste, jonka reunoille laitetaan kauniita nuppineuloja koristeeksi. Ennen vanhaan sitä on käytetty neulojen säilytykseen, ihan niinkuin neulatyynyäkin. Vanhanajan pinkeepit olivat tosi koristeellisia, yleensä pyöreitä kiekkoja, jotka oli tehty puusta tai norsunluusta. Kahden pyöreän puisen tai luisen kappaleen välissä oli sivulla esimerkiksi sametista tehty kaistale, johon neulat pistettiin. Näin neuloja oli helppo kuljettaa mukana, helpompi kuin neulatyynyssä :)

Nykyään neulavahteja tehdään siis lähinnä koristeeksi. Neulavahti tehdään kahden pahvin ympärille, pahvit on päällystetty kankaalla ja pehmustettu vanulla. Reunoihin sitten nuppineulat pahvien väliin. Neulavahdit voivat olla minkä muotoisia tahansa, Violariumin sivulla on ohje sydämenmuotoisen neulavahdin tekemiseen, siitä saa vähän ideaa miten neulavahti tehdään. Ebayssa liikkuu joskus niitä vanhoja, antiikkisia pinkeeppejä myynnissä, yritän muistaa laittaa vaikka linkin tänne jos näen sellaisen! The worlds largest collection of smalls -blogissa on paljon tehtynä erilaisia neulavahteja, löytyvät sieltä vasemmalta kun "Labels"-otsikon alta klikkaa "Pinkeep".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kovasti pinkeep-vastauksesta!! Nyt olen vähän viisaampi :-).